Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Intimszféra

Ahol (ön)magad lehetsz.

Szex és New York

2017. október 27. 22:48 - Intimszféra

unadjustednonraw_thumb_1e40.jpg

Szeptemberben alkalmam nyílt meglátogatni a new york-i Museum of Sex-et, ahol remek kultúrtörténeti kiállításokon keresztül mutatják be hogyan formálta a történelem, a technológia és az aktuális korszellem az egyén nemiséghez, szexhez, szexualitáshoz való viszonyát.

A new yorkiak nem félnek a témától - a múzeum a manapság legelegánsabbnak számító sugárúton, a Fifth Avenue-n, luxusmárkák üzleteinek, és az Empire State Building-nek a szomszédságában található. A 19. század végén és a 20. század elején ez a terület még New York vörös lámpás negyede volt, ahol egymást érték a bordélyházak, kaszinók, éjszakai bárok. (Érdekesség: ezen intézmények üzemeltetői nem voltak restek védelmi pénzt fizetni az arra kapható new yorki rendőröknek. A new york-i rendőrkapitány, bizonyos Alexander S. Williams  "Tenderloin" (bélszín) negyednek nevezte el a környéket, mert a védelmi pénzből már bélszínt is fogyaszthatott ebédre. Ez az elnevezés később is fennmaradt.)

A 2002-ben nyílt Museum of Sex azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az emberi szexualitás történetét, evolúcióját és kulturális vonatkozásait. Az intézmény nem csak kiállításokkal, hanem publikációk és kulturális programok szervezésén keresztül is igyekszik felvilágosító tevékenységet végezni, valamint elősegíteni a szexualitást érintő párbeszédet. Emellett komoly tudományos, oktatási és egészségügyi beágyazottsággal is rendelkezik, ami elősegíti, hogy tevékenysége a társadalom szélesebb rétegeihez is eljusson. Együttműködő partnerei között megtaláható a Kinsey Intézet, a University of New York gender és szexkutató központja, illetve a Planned Parenthood Szövetség. A múzeum előterében működik egy szexuális kiegészítőket, fehérneműket és egyéb kellékeket áruló shop is.

Nézzétek meg a múzeumban készült fotókat és egy kis videót, amelyek természetesen a múzeum engedélyével készültek. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intimszfera.blog.hu/api/trackback/id/tr8313059224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása