Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Intimszféra

Ahol (ön)magad lehetsz.

Ezért Tinderezik a magyar (Index olvasó...) - 1. rész

2017. december 16. 20:32 - Intimszféra

A korábban bemutatott belga Tinder Motivációs Skála alapján mi is megalkottuk a kérdőív magyar változatát. A posztunk megjelent az Index blogketrecében, így felmérésünk kitöltőinek jelentős részét az Index olvasótábora adta. Ennek eredményeiből olvashattok most egy rövid összefoglalót. Kiderül tehát, miért is Tinderezik a magyar Index olvasó!

love-163851_1280.jpg

A kérdőívet összesen 215-en töltötték ki - ezúton is nagyon köszönjük! - , ebből azonban csak 186 olyan személy volt, aki Tinder felhasználónak vallotta magát. A 186 Tinder-használó közül 119 volt férfi és 67 nő. Az alábbi két ábrán az életkori megoszlás látható nemenkénti bontásban. Gondoltátok volna, hogy a 40 év feletti férfiak a legnagyobb felhasználók?

1. ábra: életkori csoportok férfiaknál, Tinder felhasználók körében

 

 2. ábra: életkori csoportok nőknél, Tinder felhasználók körében

Megvizsgáltuk a nemek közti különbségeket az egyes skálákra vonatkozóan. Ebből az látszik, hogy mind a férfiak, mind a nők leggyakrabban hosszútávú partnerkeresés céljából regisztrálnak a Tinderen. A motivációk között másodikként végzett a kíváncsiság - mindkét nem esetében. A harmadik ok pedig, amiért mind a férfiak, mind a nők használják az alkalmazást az az időtöltés és a szórakozás. A férfiak esetében a szexuális élménykeresés csak a negyedik helyen végzett, a nőknél pedig csak az ötödik. 

3. ábra: az egyes skálák pontszámai nemenkénti bontásban

Érdekes a korcsoportonkénti bontás is, ami azt mutatja meg, hogy hogyan változnak a Tinder használat motivációi az életkorral. Például jól látszik, hogy minél fiatalabb valaki, annál inkább a kíváncsiság viszi rá, hogy regisztráljon. Szintén a legfiatalabb korosztályban a legmagasabb a figyelemelterelés, valamint a társasági élmények keresése mint Tinder használati szempontok.

4. ábra: az egyes skálák pontszámai korcsoportonkénti bontásban

Mivel a Tindert mindenki egy egyéjszakás kalandkereső app-nak tartja, ezért megmutatjuk, hogy a szexuális élménykeresés mentén hogyan térnek el a nemek és az életkori csoportok. Bár a nőknél csak az ötödik, a férfiaknál pedig a negyedik motivációs szempont volt a szexuális élmények keresése, van egy életkori csoport, ahol elég látványosan divergál ez a fajta motiváció. Ez pedig a 35-39 év közötti korcsoport.  Ebben a korosztályban a nőknél visszaesik a Tinder használat motivációjának szexuális jellege, a férfiaknál azonban éppen hogy ebben az életkori csoportban a legmagasabb. Ennek hátterében sok minden lehet. Elképzelhető, hogy a nők ekkor már inkább a családalapításra koncentrálnának, a pasik pedig - talán éppen túl egy váláson - második kamaszkorukat élve, esetleg a kapuzárási pánik szorításában - a szexuális kalandkeresést részesítik előnyben. 40 év felett azonban újra közeledik a Tindert használó férfiak és nők szexuális élménykeresési motivációja. Sőt, ilyen szempontból ebben az életkorban állnak egymáshoz legközelebb a tinderező férfiak és nők.

Ha további eredményekre is kíváncsi vagy, akkor segíts nekünk! Töltsd ki a kérdőívünket ITT! Köszi!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intimszfera.blog.hu/api/trackback/id/tr4613505583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása